Contactgegevens

  Tandprotheticus L. Jobse

  's Gravenpolderseweg 33

  4462 RA - Goes

  Tel: 0113 - 22 90 21

  E-mail onze praktijk

 

  Online vraag stellen?
Stel uw vraag on-line! Wij zullen spoedig antwoorden.

 

  Zoeken

alleen binnen deze site.

 

  Aangesloten bij

 

Wij staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Tandprothetici. Bezoek de website!

 

  Onderhoudsproducten?
Direct onderhoudsproducten bestellen? Bezoek onze webshop!

Onderhoud

Wat u zelf kunt doen:

Maak uw kunstgebit goed schoon
Het is belangrijk dat u uw nieuwe kunstgebit na iedere maaltijd goed schoonmaakt. Na een paar uur dragen komen er, net als bij natuurlijke tanden, voetselresten en bacteriën op uw kunstgebit. Bovendien kan een kunstgebit verkleuren door nicotine, thee, wijn, enzovoort. U kunt uw kunstgebit schoonmaken met een protheseborstel en zeep, of met een speciaal prothesereinigingsmiddel. Gebruik nooit heet water of agressieve schoonmaakmiddelen, zoals vloeibaar schuurmiddel of bleekwater.

 

Tip: voorkom schade: als u uw kunstgebit boven een wastafel schoonmaakt, kunt u voordat u begint, een laagje water in de wastafel laten staan of er een doekje inleggen. zo voorkomt u schade als het kunstgebit valt.

 

Masseer uw kaken regelmatig
U houdt uw kaken in betere conditie als u elke keer na het schoonmaken van uw kunstgebit, het tandvlees van de boven- en onderkaak masseert en reinigt. Dit kunt u het beste doen met een zachte tandenborstel

 

Doe 's nachts uw kunstgebit uit
Doe uw kunstgebit, in ieder geval het ondergebit, 's nachts uit. Het inhouden van het kunstgebit kan leiden tot verminderde doorbloeding van het slijmvlies. Hierdoor slinkt het bot van de onderkaak sneller. Het gevolg is dat uw kunstgebit niet goed meer past en gaat irriteren.

 

Mer informatie over prothesereiningsmiddelen vind u op: www.ecosym.nl